Image


When a multi-faceted conceptual design is pieced together through implementation, each transition between each individual facet become distinct and recognizable. Currently in the process of construction, our garden pavilion project has already transformed into a fluid, interconnected space housing a variety of uses. The transitions between social & intimate aspects of the design have strayed away from its rigid norm, instead becoming a part of the cohesive whole. We’ve focused on connecting the interior & exterior views offered by the space’s surroundings while keeping the clients’ privacy intact.


On June 2nd we explored the site and took some photos to showcase its stage in the construction process.


Image


After entering through the side gate, the path changes direction and orients itself towards the pavilion. On the right, the ascending tiers & stairway to the house patio are complete while the succulents begin to grow; on the left, the bocce ball court is reaching its final stage of construction. Straight ahead, the pavilion is nearing completion & the openness through the interior is becoming apparent.


Image


The space directly before the pavilion entrance houses a more private zone, surrounded with high-rise walls and a unique firepit installation. Here the contrast between the surrounding vegetation and the warm grey hardscaping will be a distinct differentiation over time.


Image


The vibrant orange/red recycled glass in the firepit contrast with the warm grey exterior & surrounding walls. Its distinct shape is mimicked throughout the site, which becomes more apparent as we continue through the pavilion and take advantage of the rooftop views. One of the subtle aspects of design that tie each space together are the drainage channels viewable on the pavement. Filled with aggregate, these channels drain through the entire site, continue through the interior of the pavilion, and collect in the retention zone pictured below.


Image


Located behind the pavilion, this secluded retention basin collects all of the on-sight drainage. The surrounding bamboo offers a softened border to the area & will gradually seclude the zone as they grow. The patio – only accessible through the pavilion – will be private with a view towards the bamboo and grass lined retention basin, offering an outdoor space for privacy and tranquility.


Image


Climbing up the stairs to the pavilion, the amazing view of the ocean becomes the main focus. Walking towards the rooftop patio, the openness of the space becomes more apparent and reconnects the space with its natural environment. The patio invites you to recline back with a cocktail and enjoy the vast, clear view of the ocean, concurrently being surrounded by the vibrant green living roof around the patio.


Image


Lastly, a view towards the transforming design strengthens the feeling of fluidity between each outdoor space. The terraced concrete tiers glide up towards the house and back down towards the bocci ball court, and the drainage channels seamlessly stretch through the edges of each zone and strengthen their connectivity. Over the next few weeks, the hardscape construction will near completion & continue to define the space’s conceptual character.



We’ll continue to keep you updated with the pavilion project & other projects we’re working on. Thank you for your interest in JGS Designs!

Advertisements